Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три къщи са срутени в дуловското с. Долец от внезапна приливна вълна

Снимка: Радио Шумен

В Дуловското село Долец 3 къщи са срутени, а други 11 жилищни сгради са наводнени от внезапна приливна вълна, потопила селото рано тази сутрин. Хората от пострадалите сгради са евакуирани и настанени при близки и роднини. Под вода са няколко хиляди декара земеделска земя и овощни градини.

Село Долец се наводнява за втори път за последните пет месеца. Този път водата е оставила няколко семейства без дом. В селото очакват фургони за пострадалите, каза кметът Нихат Сали. Тя няма къде да се изкара тази вода, разбирате ли.

И  какво, сега ще чакате да попие в земята? Да

Потърпевшите са категорични, че наводнението е от изпуснат язовир в съседна област и очакват случаят да бъде разследван. От Червения кръст предоставиха на пострадалите одеяла, вода и храна. Хората ще бъдат настанени в  детската градина докато водата се оттече и се намери друг подслон за тях.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44