Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грипна епидемия беше обявена и в Разградска област

| обновено на 03.02.15 в 11:23
Снимка: БГНЕС

Област Разград е в грипна епидемия от днес. За да се органичи броят на болните, след междусрочната ваканция училищата в региона излизат в грипна ваканция. Учебни занятия няма да има до този петък включително. В детските градини се въвеждат задължителни прегледи всяка сутрин.

Пред грипна епидемия е и Пазарджик. Само за седмица броят на болните от остри респираторни заболявания се е увеличил от 134 на 182-ма на десет хиляди души, информират от Регионалния здравен център. 33-ма души са с усложнения и пневмонии. Най-засегнати са младите хора от 15 до 29 години.

Грипната ваканция във Варна се удължава до 6-ти февруари. Заболеваемостта остава висока – 184 на 10 хиляди души.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44