Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кризисният щаб в община Девин се събира, за да вземе решение за отмяна на бедственото положение в региона

Снимка: Радостина Чернокова

В този час Кризисният щаб в община Девин се събира при кмета Цветалин Пенков, за да вземе решение за отмяна на бедственото положение в региона. От рано сутринта екип водолази и спасители поднови издирването на телата на загиналото семейство. 

Десетки са инфраструктурните обекти в община Девин с нарушена цялост и опасност от пропадане. Съвместна комисия на общината и областната управа обиколиха всички критични места. В момента се обобщават резултатите и се подготвят протоколи за предприемане на спешни възстановителни и укрепителни дейности. Очакванията са щетите, нанесени от наводнението, да бъдат близо три милиона лева, допълва кметът Цветелин Пенков:

Основните притеснения са пътната артерия на входа на града. Там има срутване на тротоарната настилка и подкопаване на асфалтовата настилка, все още не е паднала, но трябва да се предприемат действително спешни аварийни действия. В момента обобщаваме за институциите, дали те трябва да бъдат предприети от агенция "Пътна инфраструктура", защото това е републиканска пътна мрежа или по заповед на кмета за спешни аварийни действия да се извърши заскаляване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44