Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специализирани екипи и техника продължават трети ден да се борят с последствията от дъждовете в родопската община Сатовча

Снимка: satovcha.net

Сградата на кметството, в която се помещава и здравната служба в село Туховища, община Сатовча е силно наклонена и хората от нея ще бъдат евакуирани. Специализирани екипи и техника продължават трети ден да се борят с последствията от дъждовете в родопската община.

Свлачището преди входа на село Осина е подкопало пътя, който е пропаднал, вследствие на образувалата се пропаст с дължина над 20 метра. Несигурна остава и пътната връзка на село Плетена, където се активираха две свлачища. Два дни хората в селото бяха без вода заради запушване на водопровода. Екипи на ВиК са изградили въздушна връзка и водоподаването е възстановено тази сутрин.

В няколко села на община Сатовча има силно напукани къщи, хората се страхуват да нощуват в тях, коментира общинският кмет Арбен Мименов. По предварителна оценка щетите в общината може и да надхвърлят един милион лева. Мименов апелира да се приложи бързата процедура за възстановяване на пътната инфраструктура и укрепването на свлачищата чрез изработване на проекти и тяхното остойностяване. Най-вероятно ще се търси намесата на "Геозащита" - Перник.

Днес в община Струмяни е обявен ден на траур, в памет на деветгодишното дете и баща му, които се удавиха в реката край Илинденци на 1-ви февруари. Средствата, които са събрани за отменения празник на виното и боговете, ще бъдат дарени на семейството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44