Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Едва 17% от българите вярват в независимостта на медиите

Снимка: архив

Едва 17% от българите вярват в независимостта на медиите, показва проучване на фондациите "Конрад Аденауер" и "Медийна демокрация". Хората поставят и слаба оценка на дейността на политиците по информиране на обществото. Премиерът Бойко Борисов и партия ГЕРБ са най-споменаваните в медиите през миналата година.  


В сравнение със ситуацията от преди година българският медиен сектор не може да отчете значим напредък. Все още малко българи вярват в реалната свобода на медиите, обясни Кристиян Шпа, ръководител на медийната програма на фондация "Конкрад Аденауер". 

Хората се чувстват недостатъчно информирани не само от медиите, но и от политиците. 63 процента определят дейността на политиците по информиране на обществото като слаба или много слаба.

За медийния мониторинг са анализирани повече от 21 хиляди отделни новини от четири всекидневника и четири телевизии. Изследването отчита ниско доверие в пресата, както и това, че телевизията е основен източник на новини.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44