Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексис Ципрас със знаково посещение в Брюксел

| обновено на 04.02.15 в 08:15
Снимка: europa.eu

Новият премиер на Гърция Алексис Ципрас днес ще бъде на посещение в Брюксел, от което се очаква повече яснота за социално-икономическите планове на гръцкото правителство. Преди визитата Ципрас призова за разсрочване на гръцкия дълг и преразглеждане на условията за изплащането му. От основните европейски институции отказаха коментар, като припомниха само, че подобни решения се вземат след преговори с кредиторите и с единодушно съгласие на страните от еврозоната.

В Брюксел Алексис Ципрас ще разговаря с председателите на Европейската комисия и Европейския съвет Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск. Наблюдателите очакват Ципрас да декларира намерение за оставане на Гърция в еврозоната и спазване на договореностите с нея, и да получи насрещен ангажимент за замяна на така наречената "Тройка кредитори" с по-демократично легитимна институция, която да следи как се прилагат мерките за стабилизиране на гръцката икономика.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Юнкер: Брюксел няма да промени правилата си, за да реши дълговата криза в Гърция

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер предупреди новото гръцко правителство, че Брюксел няма да промени всичките си правила само за да разреши дълговата криза в Гърция. В сряда гръцкият премиер Алексис Ципрас ще разговаря с Юнкер по..

публикувано на 03.02.15 в 16:43

Алексис Ципрас вярва в бързото излизане на Гърция от кризата

След Кипър премиерът на Гърция Алексис Ципрас е на посещение в Италия. Той разговаря с министър-председателя Матео Ренци . Финансовите министри на Италия и Гърция обсъдиха въпроса за намиране изход за проблема на Атина с международните ѝ..

публикувано на 03.02.15 в 20:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44