Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обучават НПО как да привличат дарители в подкрепа на жертвите на домашно насилие

Повече от 10 неправителствени организации от цялата страна ще бъдат включени в проект за мобилизиране на корпоративни и частни дарители в подкрепа на жертвите на домашно насилие. Инициативата е на „Асоциация НАЯ” в Търговище и се реализира в рамките на проект „Развитие чрез партньорство с бизнеса и дарители”.

Целта е неправителствените организации да станат финансово устойчиви и да гарантират дългосрочна грижа за своите клиенти. В момента като доставчици на социални услуги те се издържат от проекти и международни донори, но това финансиране е непостоянно, а държавните средства са недостатъчни, обясни координаторът на проекта Петя Стефанова:

Двадесет представители на НПО от цялата страна, които работят с жертви на домашно насилие, ще преминат през три обучения по теми като стратегическо планиране, комуникация и изграждане на партньорства с бизнеса, привличане на корпоративни дарители и мобилизиране на местната общност за финансова подкрепа на НПО. Също така ще бъдат проведени и срещи с фирми от Североизточна България, включително и бизнеса в Търговище. Така в пряк контакт с представители на бизнеса ще се направи опит фирмата да се мотивира за поемане на ангажимент към Асоциация „Ная“, като се предложат различни варианти за сътрудничество.

Заради липсата на средства в някои населени места жертвите на домашно насилие да останат без услуги.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44