Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърти ден продължава издирването на изчезналите в река Девинска

В издирването се включва хеликоптер

| обновено на 04.02.15 в 13:20
Продължава издирването на изчезналите край язовир "Цанков камък"
Снимка: Радостина Чернокова
Екип от четирима водолази и спасители за пореден ден започнаха издирването на телата на изчезналото семейство в придошлите води на реката в Девин.

Пак ще се търси по бреговете на язовира и там, където се вливат двете реки. Днес евентуално можем да се опитаме да направим някакво гмуркане, тъй като водата е по-чиста от предишните два дни, каза Цветан Стоилков, началник-сектор "Пожарогасене и спасителна дейност" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", която ръководи спасителната операция.

Издирването в язовир "Цанков камък" ще продължи с хеликоптер, съобщи кметът на града Цветалин Пенков

На мен ми бе предложено от организация Червен кръст съвместно с друга частна организация да предоставят хеликоптер, с който има възможност да лети на височина до метър и половина над водната повърхност, да се направи един по-детайлен оглед в районите, където спасителните екипи не могат и водолазните екипи не могат да достигнат със съответните съоръжения поради нанос или по други причини, да бъде предоставен. Разговарях с началника на районно управление в град Девин - господин Даскалов. Той също подкрепи това нещо.

От неделя спасителни екипи и доброволци обхождат района на язовир "Цанков камък". Джипът, с който са се движели 49-годишната Маргарита Вълкова и 54-годишният й съпруг Захари падна в неделя в река Девинска при маневра на заден ход.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44