Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпускат 4,6 милиона лева за ваксини срещу "син език"

Десислава Танева
Снимка: БГНЕС

Правителството отпусна над 4 милиона и 600 хиляди лева за ваксини срещу заболяването "син език" по животните. Ваксинацията ще бъде направена в цялата страна през пролетта, съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева

Имам уверенията на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните, че има производители с налична такава ваксина и от първи март може да започне ваксинацията на животните. Процедурата се провежда от Българската агенция по безопасност на храните, там е комисията, разполагам с доклад, който ми е изпратен от Българската агенция по безопасност на храните и информацията, от който ви предавам.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44