Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ципрас в Париж: Ние не сме заплаха за Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция трябва да бъде гарант за икономическия растеж в Европа, каза гръцкият премиер Алексис Ципрас на срещата си с френския президент Франсоа Оланд в Париж. След посещението си в Брюксел премиерът потърси посредничеството на Париж за разрешаването на гръцкия дълг пред предстоящия Европейски съвет. 

Ние не сме заплаха за Европа, каза гръцкият премиер Алексис Ципрас в кратко изявление след срещата си с френския президент Оланд. Ципрас заяви, че с избора си страната му е искала да обърне страницата към растежа и социалната стабилност и че програмата му е "реалистична". Европа не се намира в нелогична икономическа ситуация, кризата се самозарежда, подчерта още той, настоявайки за нова европейска политика в полза на растежа и заетостта, в която вижда ключова роля на Франция. Дългът трябва да бъде поносим, наблегна Ципрас.

От своя страна в сдържано изказване френският президент Оланд наблегна на важността от повече солидарност в Европа в полза на растежа, но и на отговорността на всяка страна от еврозоната. 

По-рано гворителят на френското правителство Стефан льо Фол отхвърли всякакъв дебат за отмяна на гръцкия дълг и заяви, че Гърция трябва да продължи диалога с всички партньори в разрешаването на дълговата криза.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44