Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеликоптер участва в издирването на телата на семейството, пометено от бедствието в Девин

| обновено на 05.02.15 в 16:24
Снимка: Радостина Чернокова

На петия ден от издирването на семейството, пометено от водната стихия в Девин, в акцията освен водолази се включи и хеликоптер. Два пъти беше направен въздушен оглед от коритото на река Девинска и язовир „Цанков камък“.

Родопите е планина със специфични за пилотите ветрове. Теренът е труден, призна  летецът Светлин  Петков.

Труден терен, но не и невъзможен. На около 30 метра летяхме. Това е абсолютно достатъчно, даже от по-ниско няма да се вижда отколкото от тази височина, с 30-40 километра това е перфектно за наблюдение. При едното отиване гледахме от едната страна, при другото от другата и по средата.

Благовест Палев от проекта "Активна грижа" беше един от пасажерите и част от екипа, направил въздушния оглед.:

Видяхме, че местата, на които лодките и водолазите до този момент нямаха достъп, нивото малко е спаднало, но е много мътна цялата река към язовира. Обиколихме целия язовир. За съжаление не можахме да видим нищо на този етап. Имаме готовност отново да направим обход.

С бинокъл  гледаме. Пилотът на хеликоптера, моите похвали за него, летя много ниско, успя да слезе, за да огледаме, колкото е възможно по-добре.

През целия ден в Девин продължиха възстановителните дейности по разчистването на свлачищата в района, допълва заместник-кметът Владимир Даскалов.

В момента тук се чистят наноси, заскаляват се такива нарушени брегове.

Опасността от пропадане на главния път не е отминала.

Не е преминала опасността и затова са взети мерки, на няколко места движението е ограничено само в едното платно. Тепърва ще се заскалява, ще се правят проекти за възстановяване на подпорните стени. Надяваме се на помощ от правителството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44