Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава ремонтът на скъсания магистрален водопровод в коритото на река Арда в Кърджали

Продължава ремонтът на скъсания магистрален водопровод в коритото на река Арда в Кърджали. Аварията остави без водоподаване части от града и близките села.

Цяла нощ аварийните групи работиха за отстраняване на повредата. В района беше монтирано мощно осветление. Ремонтът обаче не беше завършен. Това наложи рано тази сутрин да бъде поискано от НЕК ново разрешение за спиране на язовирната централа с още 24 часа. Повредата се оказа много по-тежка от очакваното. Цял участък от водопровода е отнесен от напора на водната стихия при изпускането на язовира. Сега тръбата няма да се изгражда наново, а ще се направи байпас, който да заобиколи разрушения участък. Това трябва да стане най-късно тази нощ, защото от утре язовирната централа ще поднови работа и коритото на Арда отново ще се напълни с вода. В помощ на аварийните екипи местни фирми предоставиха допълнително хора и техника.

Заради скъсаната тръба четвърти ден без вода са пет квартала на Кърджали и близо 20 села. Общината е в готовност да изпрати водоноски към засегнатите райони при заявено желание за това.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44