Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три нови центъра от семеен тип изградиха в Павликени

Снимка: Община Шумен

33 деца и младежи, лишени от родителски грижи, ще бъдат настанени в три нови центъра от семеен тип в град Павликени. Социалният проект е финансиран с повече от два милиона лева от Програмата за развитие на селските райони.

В град Павликени вече са готови трите нови едноетажни сгради и са определени децата и младежите, които ще бъдат настанени в тези центрове от семеен тип, каза ръководителят на проекта Татяна Иванова.

В два от центровете ще бъдат настанени деца и младежи от домовете за деца, лишени от родителска грижа и един за деца и младежи с увреждания, които ще бъдат изведени от дома за деца с умствена изостаналост в село Михалци, община Павликени. С новите социални услуги ще се осигури уютна, сигурна и безопасна среда за децата.

В центровете от семеен тип са предвидени и места за спешно настаняване на деца, които се нуждаят от закрила. По проекта е създаден и нов център за социална рехабилитация и интеграция с капацитет от 30 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44