Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджишкият съд гледа искане за промяна на мeркитe на Ахмед Муса Ахмед и още петима, задържани за антидемократична пропаганда

Окръжният съд в Пазарджик

Пазарджишкият окръжен съд гледа искането за промяна на мярката "задържане под стража" на Ахмед Муса Ахмед и други петима души, задържани по време на мащабната акция на ДАНС за разпространяване на идеите на "Ислямска държава" и за проповядване на антидемократична идеология.

Адвокатите ще поискат днес постоянният арест да бъде заменен с "подписка" или "парична гаранция". Ахмед Муса Ахмед, Ангел Симов, Стефан Димитров, Стефан Александров, Светослав Манчев и Ерджан Смаил са в Пазарджишкия следствен арест от 30-и ноември 2014-а година. Съдия Ирина Джунева определи най-тежката мярка задържане под стража, тъй като има обосновани предположения, че Ахмед Муса и хората му са разпространявали идеите на "Ислямска държава" и са пропагандирали антидемократична идеология с призив към война с крайна цел налагането на халифат.

Определението на пазарджишките магистрати бе потвърдено и от Пловдивския апелативен съд. Единствено Александрина Ангелова жената в групата, която се е занимавала с превод на пропагандна литература, не е пожелала промяна на мярката ѝ. Съдебното заседание ще започне в 14 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44