Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оранжев код е обявен за Смолянско, жълт – за останалата част от страната

Очакват се ветрове, валежи и заледявания

| обновено на 06.02.15 в 09:31
Снимка: БГНЕС
Жълт код за силен вятър и валежи от дъжд и сняг е обявен за всички области в страната. За Смолянска област е обявен оранжев код, защото се очакват обилни валежи. Силен вятър и снеговалеж с възможности за образуване на поледици се очакват за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Силистра. Предупреждение за силен вятър е валидно за Добрич, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково.
Вятър и валежи се очакват в Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, София град и област, Перник.

Влошаването на времето се очаква да доведе до ново покачване на нивата на някои от големите реки в страната, обясни дежурният хидролог в Национален институт по метеорология и хидрология към БАН Лина Гълъбова:

Повишение ще има по реките Струма и Места, също така в поречие на река Арда. По река Тунджа ще има обявен оранжев код, който ще се задържи в близките дни. По река Марица се очаква да бъде достигнат и жълтият код за предупреждение.

Във връзка с прогнозата за времето днес, кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да се осигури наблюдение на нивата на речните корита и водни обекти във всички райони на територията на Столична община. Препоръчва се на собствениците на строителни и търговски обекти да огледат и обезопасят съответните огради или съоръжения. Собствениците на жилищни и офис имоти да обезопасят незакрепени предмети на прозорци или тераси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44