Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концесионната такса за ски пистите в Банско да не е обвързана само с декларираните приходи, искат природозащитници

Природозащитни организации настояват концесионната такса за ски пистите в Банско да не е обвързана само с декларираните приходи. Това обяви Александър Дунчев от Организацията "Световен фонд за дивата природа":

Приложихме изчисления на метода въз основа на капацитета на съоръженията, който възлиза на около 20 хиляди човека на час и съгласно методиката в концесионния договор сумата, която държавата трябва да получава по тази методика, беше над един милион лева, което е три пъти повече и от което в последната година е платено в размер на 280 хиляди лева.

Природозащитните организации настояха да се спре подготовката на новия план за управление на "Пирин" докато не бъде направена екологична оценка. Подготовката на плана се финансира с европейски средства по програма "Околна среда".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44