Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири семейства са евакуирани заради активизирало се свлачище в село Сипей

Четири семейства бяха евакуирани заради активизирало се свлачище в близкото до Кърджали село Сипей. Още 20 са в готовност да напуснат домовете си. Пропадането на земните маси събори къща, други три са пропукани и са опасни за живеене. На места в земята има огромни цепнатини, широки един метър. Над 10 къщи са напукани, също и джамията в селото.

Четирите семейства са настанени в общински жилища. Сред евакуираните има и бебе. 

Свлачището е с фронт четиристотин метра и продължава да се движи. На места има огромни цепнатини широки един метър. Над десет къщи са напукани, също и джамията в селото. Кметът на Сипей, Сейхан Апти.

Просто хората ги е страх.  Не искат да се евакуират, по някакъв начин, кой където може. Общо взето е опасно. Вие го виждате. Не се съгласиха лесно. Никой не иска да излиза.

Общината е готова да предостави подслон и на други потърпевши. Те обаче не искат да напуснат домовете си заради страх от посегателства над имуществото им. Настояват да им бъдат доставени фургони. Свлачището е скъсало водопровода и повече от 200 домакинства са без вода. Очаква се селото да остане и без ток. Според геолози, очакваните нови дъждове допълнително ще влошат ситуацията.
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44