Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Библиотека "Любен Каравелов" в Русе се нуждае от помощ

Русенската библиотека "Любен Каравелов" се нуждае от помощ, за да купи допълнителни стелажи за книги. Мебелите са били собственост на вече закрита книжарница и в момента се продават от съдебен изпълнител.

Общата сума, която е нужна на библиотека "Любен Каравелов" е пет хиляди лева, като две хиляди от тях вече са събрани от местни дарители. Директорът на библиотеката Теодора Евтимова разясни какъв е шансът на книгохранилището.

Много под пазарната цена. Те са над 25 стелажа, високи 2.70 м., отделно от тях има стелажи, които са само за компакт дискове, гишета с много добро съвременно оборудване.

До 19 февруари библиотеката трябва да успее да събере средствата, за да участва в разпродажбата на стелажите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44