Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждение за наводнение има за Смолян и Рудозем

Продължават валежите в Смолянска област. Наблюдава се леко повишение на нивата на речните корита, но все още са далече от критичните стойности. Предупреждение за наводнение има за Смолян от река Черна и в Рудозем, където има опасност от преливане на река Елховска. Още за обстановката в Рудозем ще чуем от кмета Румен Пехливанов:

В град Рудозем с около двайсетина сантиметра се е покачило нивото. Според информацията, която имаме и ние като прогроза, около 20.00 часа се очаква най-обилен дъжд. Следим постоянно обстановката във всички населени места. Засега нямаме проблем някъде.

Превантивни мерки?

Засега не сме предприемали, освен че всички кметове са в готовност и наблюдават. Преди време имахме комисия, направихме протоколи къде е необходимо аварийно почистване на речни корита и изземване на речни наноси. Представителите на "Басейнова дирекция" не позволиха да направим аварийно изземване на тези наноси и възнамерявам, ако в скоро време не получа разрешение от тях, в разрез с тяхната разпоредба да вкарам техника и да разбутаме наносите, защото при миналия дъжд тя, реката, преливаше над подпорните стени и ограничителите, каза кметът на Рудозем Румен Пехливанов..



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44