Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 7 милиона лева са щетите от наводненията в курорта "Албена"

Снимка: БГНЕС

Над 7 милиона лева са нанесените щети на курорта "Албена" от наводненията. От юни миналата година досега курортът  се наводнява три пъти. Кметът на Балчик Николай Ангелов предупреждава:

Аз вече съм убеден, че при всеки един голям дъжд "Албена" ще се наводнява, говорим за т.нар. "хотели "шестицата", тъй като ние нямаме никакъв достъп до резервата "Балтата", даже не знам състоянието какво е, тъй като нямаме право на човешка дейност и тъй като със сигурност коритото е затлачено, всеки един голям дъжд ще разлива водите.

На работна среща в Албена е решено мерките да започнат с почистване и корекция на речното корито на река Батовска, ремонт на хидротехническото съоръжение, с което се регулира овлажняването на резервата "Балтата" и това трябва да стане много преди началото на туристическия сезон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44