Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия достави хуманитарна помощ в самопровъзгласилите се републики в Донбас

| обновено на 08.02.15 в 11:27
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия достави днес поредната хуманитарна помощ  в Югоизточна Украйна. Двете моторизирани колони се състоят от 170 камиона, превозващи повече от 1800 тона различни товари.

Това е 13-ата поред хуманитарна пратка от Русия за жителите на двете самопровъзгласили се републики в Донбас. 700 тона помощи бяха разтоварени в Луганск, а над 1100 тона в Донецк. Рано тази сутрин преди да навлязат на украинска територия, камионите бяха проверени на границата в присъствието на журналисти. По данни на  руското Министерството на извънредните ситуации,  основната част от товара са хранителни продукти, медикаменти и строителни материали, необходими за възстановяването на пострадалите по време на боевете жилищни сгради и инфраструктурни обекти.  След разтоварването на машините колоните ще потеглят обратно към Ростовска област. Първият конвой с руска хуманитарна помощ беше изпратен в Донбас в средата на август миналата година. От тогава до сега там са доставени над 11 000 тона товари.

В края на декември руският премиер Дмитрий Медведев подписа указ за създаването на специална правителствена комисия, който ще се занимава с оказването на хуманитарна помощ на населението в Югоизточна  Украйна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44