Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

В интервю за вестник "24 часа" заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шевчович заявява, че приоритет за комисията ще бъде сигурността на енергийните доставки за европейските потребители. По думите на Шевчович, на започващата днес в София енергийна среща на високо ниво, ще се обсъдят перспективите за газови доставки, така че да се намерят решения за регионални интерконекторни връзки в Централна и Югоизточна Европа.

Тръгват хайки за крадци на парно в София - темата е водеща за вестник "Телеграф". От фирмата за дялово разпределение, която държи най-голям дял на пазара, заявяват пред изданието, че на прицел ще бъдат над 900 сгради. Сред проверяваните ще бъдат тези, които са заявили, че няма да ползват парно, както и домакинствата, които не са осигурили достъп при годишния отчет.

Хващат автомобилите без данъчна регистрация - предупреждава от първа страница вестник "Труд". Пунктовете за технически преглед вече проверяват онлайн платен ли е местният налог за колата. Само за месец от 30 хиляди прегледани превозни средства 5500 липсват в компютрите на общините.

Заплатите скочиха със 158 процента за 10 години, пише вестник "Стандарт", като цитира данни на Националния статистически институт. Според справката, възнагражденията в София са с 30 процента над средните за страната - за септември средната заплата в столицата е 1071 лева.

Чуждестранни богаташи са налели в родната икономика общо над 43 млн. лева, срещу което са получили право на жителство у нас - публикация на вестник "Монитор". Става въпрос за 45 души, които през миналата година са си издействали право на постоянно или продължително пребиваване в България на основание крупна инвестиция. Най-много милионери са дошли от Египет - 13 души, показва справка на ежедневника в статистиката на дирекция "Миграция".

Плановете за скок на приходите от хазарт напълно се провалиха, съобщава вестник "Сега". От лицензирането на онлайн оператори и изваждането на светло на част от онлайн залаганията, Държавната комисия по хазарта е заработила сумата от 2 милиона и 670 хиляди лева. При обсъждането на тези текстове от Закона за хазарта през 2013-а година от Министерството на финансите прогнозираха поне 8 милиона лева приходи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44