Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Амнести Интернешънъл" ще представи доклад за липсата на адекватно разследване на престъпления от омраза у нас

Правозащитната организация "Амнести Интернешънъл" ще представи доклад, посветен на липсата на адекватно разследване на престъпления от омраза у нас.

Докладът се основава на информация, събирана по време на посещение на представители на "Амнести Интернешънъл" в четири града, както и на интервюта, проведени с повече от 50 представители на различни органи на властта, 50 представители на малцинствени групи, както и с повече от 20 адвокати и членове на граждански организации.

Докладът разглежда пречките при съобщаване и регистриране на престъпления от омраза, причините за липса на адекватно разследване на престъпленията, извършени с дискриминационен мотив, както и за неуспеха при разкриването и разпознаването на дискриминационни мотиви.

Документът извежда и конкретни препоръки до българските власти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44