Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румънската част на Дунав мост ще бъде ремонтирана с 30 млн. евро, българската част е в крайната си фаза на амортизация

Снимка: БГНЕС

Румънската част на Дунав мост ще бъде ремонтирана с 30 милиона евро, отпуснати от тамошното Министерство на транспорта, а състоянието на съоръжението от българска страна е в крайната си фаза на амортизация. Това алармира областният управител на Русе Стефко Бурджиев по време на среща с народните представители от региона.

Защо да не направим и ние една такава инвестиция, за да решим въпроса с моста, защото той е в крайната си фаза на амортизация. Той е съоръжение, на което чествахме 60 години. Той е на предела на тези възможности, които е имал и ако не се предприемат мерки затова да бъде ремонтиран от българска страна, все едно, че нищо не сме направили.

Областният управител вече е уведомил и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Според специалисти такъв ремонт е наложителен и заради безспорния факт, че по време на строежа съоръжението е било проектирано за далеч по-малко натоварване.

От рехабилитация се нуждаят още Дъговият мост на изхода от Русе към София, мостът над река Бели Лом при село Писанец и Сарайският мост, който отвежда движението към Западна промишлена зона, както и мостът над река Черни Лом край село Кацелово.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44