Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургаския окръжен съд започва процесът за пожара в Созопол от 2012 година, при който загинаха трима души

Процесът за пожара в Созопол от 2012 година, при който загинаха трима души, започва днес в бургаския окръжен съд. Обвиняем е 52-годишният Павел Господинов.

Павел Господинов, по прякор Харакирито, е обвинен в това, че на 15 ноември 2012 година умишлено е запалил къща-паметник на културата в стария Созопол. В пожара загинаха жена на 52 години и родителите й. Причината за палежа е неплатен наем, който пострадалото семейство дължало на подпалвача съсед. Господинов страда от тежко чернодробно заболяване и това беше причината на два пъти да бъде отлаган стартът на процеса. Защитникът му, адвокат Иван Киселичков, обясни, че няма причина делото да мине по съкратеното съдебно следствие:

Към момента иска да докаже невинността си, след като се стабилизира здравословно. Това са му последните желания, които съм коментирал с него. В момента това, което е направено, е достатъчно. Ще видим съдията какво ще каже. Но при всички положения ще се явим в съдебната зала и каквото се получи.

Според обвинението пожарът е умишлено причинен, а смъртта на хората е резултат от него, без Господинов да е целял това. Ако бъде признат за виновен, той може да получи активна присъда до 15 години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44