Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва фестивалът "Санремо"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес започва 65-тият фестивал на италианската песен „Санремо”. По традиция той ще се проведе в едноименния град и неговия театър “Аристон”, където на 14-ти февруари ще стане известен победителят в това юбилейно издание.

В надпреварата участват 20 известни изпълнители, сред които Ирене Гранди, Марко Мазини, Джанлука Гриняни, Алекс Брити, Малика Аян, Нина Дзили и др. При дебютантите конкурентите са 8.

Специални гости са колоездачът Винченцо Нибали -победител в обиколките на Италия, Франция и Испания, националният футболен селекционер Антонио Конте, известни италиански актьори, певци и музиканти като дуета Албано и Ромина, Тициано Феро, Биаджо Антоначи, Джанна Нанини, Джовани Алеви и др. От световния музикален елит гостуват групите Imagine dragons, Saint Motel, The Avener, Spandauballet.

Водещ на “Санремо 2015” е телевизионният шоумен Карло Конти. Ще му партнират две победителки от предишни издания на фестивала - Ариза и Ема, в компанията на испанската манекенка Росио Муньос Моралес. Акредитирани са 1300 журналисти от цял свят. Желанието на организаторите е да триумфира красотата, забавлението и хубавата музика. Лозунгът на фестивала е „Всички пеят Санремо”! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44