Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силистра отбелязва 137-та годишнина от Освобождението на града от турско робство

Снимка: Община Силистра

В Силистра днес ще бъде отбелязана 137-та годишнина от Освобождението на града от турско робство.

Доростолският митрополит Амвросий ще отслужи панихида за загиналите за Освобождението воини от Силистренския край. Възпоменателната служба ще започне в 10,30 часа в катедралната църква „Св. Апостоли Петър и Павел”. В 11.00 часа от храма ще тръгне литийно шествие, предвождано от Градския духов оркестър, духовната и светската власт на Силистра за поклонение пред паметника на ул. „Омуртаг”. Паметната плоча напомня за събитията на 10 февруари 1878 година, когато руските войски, начело с ген. Адриянов, влизат в Силистра и освобождават града.

Проявите в празничния ден ще завършат с традиционната среща на кмета на града Юлиян Найденов с бивши градоначалници и председатели на общински съвети на Силистра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44