Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава да е активно свлачището по пътя за селата Долно и Горно Осеново, община Симитли

Снимка: БГНЕС

Продължава да е активно свлачището по пътя за селата Долно и Горно Осеново, община Симитли. Движението по единствения път към селата е осигурено само в едната лента. 

Свлачището, което се активира преди дни, скъса подпорна стена и напълно затвори пътя за двете села. Екипи разчистиха едната лента, за да може да се отвори движението. Всеки ден по трасето пътуват ученици и работещи в общинския център Симитли. Свличането на земна и скална маса обаче продължава и това прави пътя изключително опасен и несигурен, споделя кметът на общината Апостол Апостолов:

В момента пак работят, но едното платно е отворено. Непрекъснато се свлича. Чистим, но е опасно за работа, защото много от високо се свличат земните маси. Ако почне пак да вали, не знам как ще го укрепим.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44