Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поледици и обилни снеговалежи в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поледици и обилни снеговалежи в Гърция. Бури затвориха много пристанища. Гръцките власти предупреждават пътниците, закупили билети за фериботни връзки от Гърция, да се информират за промените в морския трафик.

Сняг валя дори и в Атина, а ниските температури създадоха поледици и проблеми в пътния трафик. В Северна Гърция основният проблем за шофьорите са заледени участъци. Пътищата в ниските части на страната са отворени, но по високите места има временно затворени отсечки. Пътна полиция предупреждава водачите на ТИР-ове да са изключително внимателни, защото много пътища са заледени от силния вятър и ниските температури. На места има ограничения за движение само на товарни автомобили с малък тонаж.

Временно е прекратено движението около Ксанти, Флорина и Касторя. Проблеми със железопътния транспорт има само в отсечката Александруполи - Орменион, където е граничният пункт с България. Пътниците се извозват с автобуси.

Морски бури затвориха и основните пристанища – Пирея, Рафина и Лаврио. Спряха от всички портове фериботните линии за егейските острови. Вълнението на морето е между 8 и 10 бала.

Общини и кметства осигуриха затоплени помещения и храна за хора, които нямат средства за отопление вкъщи. Властите предупреждават, че нивото на реките се покачва.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44