Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български производители на "Продекспо" в Москва

Снимка: Васко Михайлов

Българският Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци се представя със самостоятелен щанд на тазгодишното изложение „Продекспо” в Москва.
За разлика от предишни години, когато България се представяше в най-голямото изложение за хранителни продукти и напитки в Русия с национален щанд, сега нашето участие е по програма, финансирана съвместно с ЕС. На щанда под мотото „Освободете европейския вкус” е показана разнообразната продукция на фирмите, членуващи в Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. В него са обединени над 50 производители, които имат амбицията да разширят своето присъствие на руския пазар, каза за БНР Владимир Миленски, представител на програмата: Всички, които се отбиват на нашия щанд, проявяват голям интерес. Всички казват, че си спомнят много добре българската лютеница, българската „Баклажанная икра” и различни марки, под които тези продукти са били известни на руския пазар едно време още в Съветския съюз, а в последствие и в Русия, посочи Владимир Миленски.

Промоционалната тригодишна програма се финансира от самите производители съвместно с Министерство за земеделието и Европейската комисия. Целта е да се представят традиционните български земеделски продукти в Русия и в ОАЕ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44