Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Господинов - Харакирито ще бъде принудително доведен в съдебната зала утре

Обвиненият за пожара в Созопол през 2012-а година Павел Господинов - Харакирито ще бъде доведен принудително в съдебната зала утре. Разпореждането е на бургаския окръжен съдия Даниел Марков, който днес отложи делото поради неявяването на подсъдимия.

Павел Господинов е обвинен за това, че на 15-и ноември 2012-а година в Созопол, на ул. "Тюлен", е запалил сграда, паметник на културата на стойност 1 715 000 лв.

Трима души са загинали вследствие на пожара и от него са последвали значителни вреди на обща стойност 236 027 лв.

Господинов е подсъдим за тежко престъпление и участието му в съдебния процес е задължително. Неговият адвокат представи документ, че днес той е потърсил Спешна медицинска помощ в Созопол. Павел Господинов - Харакирито е с диагноза „Цироза на черния дроб“ и в момента е на легло. Съпругата му обясни, че Павел Господинов не е в състояние да присъства на делото.

Според заключенията на вещото лице обаче мъжът може да участва в процеса, ако приема лекарствата си и не употребява алкохол. Съдът отхвърли исканията за повторна медицинска експертиза за състоянието на подсъдимия и определи той да бъде доведен с полиция за утрешното заседание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44