Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ започва акция за подобряване на хигиената във влаковете

Снимка: Радио ВИДИН

БДЖ започва акция за подобряване на хигиената във влаковете. Всички вагони ще се чистят ежедневно, а началник-влака ще преценява дали композицията е достатъчно чиста, за да отпътува.

Заради лошата хигиена във влаковете един човек вече е уволнен. Това е началникът на поделението, което отговаря за почистване на подвижния състав. Директорът на „БДЖ-Пътнически превози" Димитър Костадинов посочи, че в това поделение работят 440 души. За последните две години то генерира големи разходи, а в същото време хигиената е изключително лоша. По думите му, много от вагоните не са чистени с дни:

Има технология, която е ясно разписана, но не се спазва. Трябва да има ежедневно почистване на всеки един вагон, на всяка една мотриса.

Според новата наредба, началник-влаковете ще преценяват дали композицията е достатъчно чиста, за да отпътува. Ако те преценят, че хигиената на вагоните не е на нужното ниво, влаковете няма да потеглят:

Така че, аз донякъде ще поема този риск, дори и да спра влак, за да се види, че наистина сме твърди в нашето решение и се надявам и хората да ни разберат.

От дружеството казаха още, че мерките срещу кражбите на горива продължават да се прилагат. Ръководството ще поиска официален вътрешен одит от Министерството на транспорта за доставките и зареждането на гориво в „БДЖ-Товарни превози".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44