Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Наришкин: Няма да позволим Русия да бъде изолирана от света

Сергей Наришкин
Председателят на руската държавна Дума Сергей Наришкин се обяви против опитите Русия да бъде изолирана. Според него въведените от Запада санкции нарушават международното право.

Русия не само не възнамерява сама да се изолира, но и няма да позволи на никой друг да направи това, заяви Сергей Наришкин по време на дискусия на тема „Цената на петрола и новите възможности пред руската икономика".

Според него за сложната икономическа ситуация в Русия има както обективни, така и субективни причини. Една от тях е политиката на някои западни страни, които преди са защитавали принципите на пазарната икономика, а сега ги нарушават, като въвеждат срещу Русия санкции, които нямат нищо общо с международното право и с принципите на Световната търговска организация, смята Наришкин.

По думите му, Русия не си представя своето развитие, откъсната от световната икономика.

Председателят на Думата посочва още, че политическата и правова система на съвременна Русия, потенциалът на нейната икономика, както и високата степен на сплотеност на обществото ще позволят на страната да устои пред всякакви външни предизвикателства и дори да ги превърне в стимули за своето развитие. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44