Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закъснява пускането на газопровода, който ще захранва с природен газ района на Силистра

Снимка: БГНЕС

С цяла година закъснява пускането на преносния газопровод, който ще захранва с природен газ Силистра и района. По неясни причини все още не са изградени около 500 метра от 80-километровото трасе, съобщи кметът на Силистра Юлиян Найденов.

Строителството на газопровод до Силистра се подготвя от 15 години. Същинските строителни работи започнаха едва в началото на 2013-а година с намерението съоръжението да бъде пуснато в експлоатация през февруари 2014-а.

Проектът е на стойност 12,286 милиона евро, от тях над 9 милиона евро са от международния фонд "Козлодуй", а останалите от държавния бюджет чрез държавното дружество "Булгартрансгаз", инвеститор на проекта.

Почти година след крайния срок за приключване в Силистра все още няма газ, коментира кметът Юлиян Найденов.

Бихме могли към момента, ако имаме газ доставена, да включим и 18 общински обекта, девет държавни обекта и шест частни обекта и за нас също е интересно защо и как тези 500 метра в края на краищата не се осъществяват.

Притесненията споделят и от фирмата инвеститор "Сити газ" АД, която изгражда вътрешната газоснабдителна мрежа на града. Според изпълнителния директор Александър Кожухаров досега дружеството е вложило 2 милиона лева. 90 процента от потребителите са свързани с мрежата, но не могат да я използват. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44