Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават преговорите между Атина и кредиторите

Снимка: ЕПА/БГНЕС
На първата среща между финансовите министри от Еврогрупата не беше постигнато споразумение с кредиторите. В Атина са убедени, че преговорите ще приключат с взаимноизгодно решение.

Финансовият министър Янис Варуфакис заяви за гръцките медии, че на тази първа среща Гърция не е очаквала окончателно решение, но то ще бъде постигнато вероятно в понеделник.

Изложихме пред партньорите нашия план за ново споразумение с Европа, така че проблемът с дълга на Гърция да слезе от първите страници на медиите и да престане да фигурира като първа тема на срещите на Еврогрупата.

Варуфакис отново изключи излизането на Атина от еврозоната.

Правителството на Алексис Ципрас отказва да продължи досегашната програма за финансова помощ и предлага нов алтернативен план за реформи. Той ще бъде изложен и днес на срещата на върха на лидерите от Евросъюза, където е първото участие на новия гръцки премиер.

Докато се водиха преговорите в Брюксел, Гърция отново беше залята от демонстрации в подкрепа на политиката на Алексис Ципрас. Хиляди гърци се събраха по площадите на страната с плакати и призиви за "Обединени европейски народи", както и "Не могат да ни изнудят, Гърция принадлежи на гърците". В демонстрациите участваха хора с различна политическа ориентация, които дори не са гласували за СИРИЗА, както заявиха пред медиите, но подкрепят политиката на кабинета "Ципрас".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44