Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горски инспектор е осъден условно на втора инстанция за кражба на дървен материал

Снимка: Кети Тренчева

Габровският окръжен съд потвърди присъдата на инспектор от Регионалната дирекция по горите - Велико Търново, признат за извършител на кражба на дърва. Определеното наказание е условно - две години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Това е второ наказание за горския инспектор. Първото - за незаконно придобиване на дървесина, е било административно.

Този път служителят е осъден за кражба на 21 кубика дървесина. В качеството си на длъжностно лице, което отговаря за контрол на сечта, главният специалист е имал достъп до документите и е знаел, че е издадено разрешително за сеч за имот край севлиевското село Горна Росица, както и че материалът е складиран. Осъденият е организирал превозването на дърва от сечището, приготвени от собственика за продажба. Наетите помощници натоварили дървесината, която не била маркирана, и я транспортирали до района на близкия язовир, с чийто стопанин горският инспектор се бил договорил. По делото няма доказателства, че той е знаел за кражбата и затова е оневинен. Служителят на Регионалната дирекция по горите е осъден от Севлиевския районен съд, а окръжните магистрати в Габрово потвърдиха определената условна присъда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44