Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследването на убийството на Орхан Изиров доведе до "фабрика за убийства"

| обновено на 13.02.15 в 18:15
Светлозар Лазаров
Снимка: БГНЕС

До "фабрика за убийства“ стига разследването на убийството на петричанина Орхан Изиров, съобщи главният секретар Светлозар Лазаров в Благоевград.

При обиск в наетата от задържаните за престъплението къща в село Стара Кресна са открити 500 грама хероин, цял арсенал от оръжия и боеприпаси, съобщи Лазаров:

Беше сформиран специален екип за разкриване на убийството, което се извърши в района на Кавракирово на 14-и януари, на Орхан Изиров. Колегите установиха, че най-вероятно групата разполага с обстоен арсенал. В хода на работата се установи, че всъщност това не е битово убийство, а е убийство, извършено за разчистване на търговски сметки в сферата на наркобизнеса и наркотрафика, а накрая виждаме една "фабрика за убийства". Тепърва ще се изясняват тези оръжия къде са ползвани, има ли извършени убийства с тях. Ще насоча колегите да направят съответната координация със съседните нам държави, предвид пребиваването на тези лица на чужда територия.

При залавянето на автобус с 42 мастербокса контрабандни цигари на ГКПП Кулата на 11 февруари са задържани грък и българин. Разследването установява, че българският шофьор е близък роднина на един от обвинените в убийство на петричкия бизнесмен Орхан Изиров. В къщата на шофьора са открити половин килограм сух канабис и двеста литра нафта. Директорът на ОД на МВР-Благоевград Васил Митов коментира, че основното занимание на тази фамилия е търговията с наркотици.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44