Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деня на влюбените празнуват и у нас

Днес е и денят на Св. Валентин, известен и като празникът на влюбените. Св. Валентин е живял Италия по времето на император Марк Аврелий Клавдий Втори. Когато императорът забранил на войниците си да се женят, за да са по-самопожертвувателни в битките, те били венчавани тайно от епископ Валентин. Заради това по-късно той е обявен за закрилник на влюбените.

На моста на новоселската река до Розова градина в Сливен днес всяка влюбена двойка има възможност да заключи своята любов с катинар и да хвърли ключа в реката. Това символично ще означава безкрайността на любовта и романтиката в отношенията между влюбените. Друга идея на доброволците от гражданското сдружение "Жажда за живот" е изготвянето на видеопослания за Деня на влюбените, свързани с безопасния сексуален живот. Шекспировите герои Ромео и Жулиета доброволците представиха като съвременните образи на Румен и Желязка.Това се случи в театрална постановка на сдружението, представена снощи на сцената на Военния клуб в Сливен. По-рано пред залата, специалисти от Регионалната здравна инспекция извършваха анонимно и безплатно изследване на ХИВ-статус.
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44