Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич 17-годишен младеж взе наградата за най-добър лозар с най-качествено вино

Снимка: www.balkanswine.eu
17- годишният Петър Иванов от Добрич взе наградата за най-добър лозар с най-качествено вино - реколта 2014-а година- В Етнографския комплекс "Стария Добрич "празникът започна с възстановка на ритуала "Зарязване".

За цар на лозарите беше избран заместник-кметът Иван Колев, който пожела: Колкото пъпки по лозите, толкова бъчви в мазите. 17-годишен младеж събра овациите на баш-майсторите винари.

Да, аз съм най-младият лозар, от две - три години, но съм започнал от моя дядо, моя баща... Хубавото вино се прави с любов. Бялото вино е по-хубаво. Любовта е по-силна от виното, сподели Петър Иванов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44