Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фермерският пазар „Римска стена" посреща 14 февруари с най-доброто от българската традиционна кухня

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вино, подбрани храни директно от производителите, работилници, фото кът за романтични снимки -  са част от празничната програма на тазгодишния "Екофест на любовта и виното".

Почитателите на чистата храна могат да се срещнат с производителите не само на традиционния пазарен ден - събота, но и в неделя. Така празникът е двоен за ценителите на хубавото вино, отбраните деликатеси, здравословната храна и ръчно изработените подаръци. 

Най-голям интерес предизвикват традиционно млечните продукти - козе кашкавал и сирене, радват се на интерес вината, боб има от Родопите, разказва Николай Генов един от организаторите на щанда на сдружение "Млади за земята".

Можете да опитате и вкусна праз-супа в хлебче, ето защо трябва да посетите изложението:

Могат да открият много хубава храна, която е и малко позабравена, но това също е начин да ги подкрепим тези хора да продължават да произвеждат такава храна. 

Фермерският пазар „Римска стена" в София продължава и утре с работилници за суров шоколад.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44