Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курбан за здраве събра жителите на община Девин

Снимка: БГНЕС

Стотици хора се събраха на курбана в Девин за здраве на жителите на общината. Инициативата бе подета след поредица трагични събития, които сполетяха града. Кметът на Девин Цветалин Пенков каза:

"Трудно се намират силни думи в такъв ден. Аз съм безкрайно окуражен от енергията, която дадохте всички вие, за да се случи това събитие в нашия град. Събитие, което ще ни даде вярата за здравето и благоденствието на хората, за което се прекланям пред вас, пред всички, които дарихте и всички, които подкрепяте това".

Курбанът беше приготвен в дворовете на църквата и джамията в града. Пред сградата на Културния дом двамата духовни водачи на общината - отец Тодор Веселинов и имамът Рушди Скендеров го осветиха. В молитвите за спасение бяха прочетени имената на трагично загиналите девинчани.

"Слава на Светата Единосъщна Животворяща Неразделна Троица сега, всякога и във вечни векове. Амин". "Свети Боже, помилуй нас. Слава на Отца и Сина и Светия Дух сега и во веки веков. Амин".

"Нека с прочетения тук Коран и Керим, приеми нашите молитви и курбани и ни предпази всички жители на Девин и Девинска община от всякакви бедствия, наводнения, пожари. Молим Те, не ни изпитвай с изпитания, които не можем да понесем".

За броени дни беше събрана сумата за курбана - над 11 000 лева. Половината са изразходени днес. Останалите пари са разделени поравно на двете настоятелства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44