Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия изпрати поредния конвой хуманитарна помощ за Донецк и Луганск

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В първия ден на обявеното в Югоизточна Украйна примирие Русия организира поредния 14-ти конвой с 1800 тона хуманитарна помощ за Донецк и Луганск.

Първата колона от 90 камиона вече е в Донецк, където е започнало нейното разтоварване, съобщи представителят на руското Министерството на извънредните ситуации Василий Мясников:

Товарите бяха събрани и доставени от много руски региони. 75 % от пратката този път са хранителни продукти. Тя съдържа също така строителни материали и медикаменти. Особеното на този хуманитален конвой е, че той включва учебници и помагала за студентите в Донецк, посочи Масников.

Рано сутнирта камионите преминаха всички формалности на границата, като бяха проверени и от представители на украинската митница. Журналистите също имаха възможност да проверят съдържанието на камионите.  80 от тях пътуват за Луганск, където помощта ще бъде разпределена основно в училища, детски градини и болници. От средата на август 2014 г. Русия е доставила в Донецка и Луганска област над 18 хиляди тона различни товари.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44