Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдия от Русе е задържан с обвинение за подкуп

Съдия от Русенския районен съд Николай Стефанов е задържан с обвинение за подкуп. Акцията е проведена от агенти на ДАНС и прокурори от Софийска градска прокуратура. 
Председателят на Районния съд в Русе Венцислав Василев потвърди информацията:
Мога да потвърдя, че вчера действително съдия от Районния съд Николай Стефанов е задържан от агенти на ДАНС. Разговаряме с прокурори от Софийската градска прокуратура. Те са компетентни да водят разследване срещу магистрати, но конкретна, подробна информация няма и няма под каква форма да имам, тъй като тече разследване.
Задържаният съдия Николай Стефанов работи в системата от 1998-ма година и срещу него до сега не са постъпвали никакви жалби и не е имало дисциплинарни наказания. Води наказателни дела и е асистент по наказателно право в Русенския университет.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44