Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 14 вида са намалели животните в ловешкия зоопарк

Животните в ловешкия зоопарк са намалели с 14 вида за по-малко от две години. В момента там се отглеждат 320 екземпляра от 52 вида. Зоологическата градина се намира в лошо състояние, но предстои да бъде ремонтирана и обновена.  Изчезналите видове са предимно от рода на птиците, съобщи д-р Ивайло Станков, който от една седмица е директор на зоопарка в Ловеч. Той допълни, че това се дължи на заболявания, а сред изчезналите видове са  и някои породи папагали и зайци, пъдпъдъци и гургулици, лама и щраус.

Д-р Станков посочи, че предстои промяна в организацията на робота в зоопарка, свързана най-вече с грижите за животните. Най-наложително е да се осигури течаща вода в долната му част, да се осигури по-добро и по-икономично отопление в  помещенията на екзотичните животни, да се ремонтират клетките на хищниците и да се почисти цялата зоологическа градина. На този етап на обитателите й се осигурява необходимата храна.

Според новия директор на зоопарка, предстои подобряване на условията и за посетителите, като в скоро време зоопарка ще предоставя интернет и други удобства. Той е получил и предложение от хора от страната, които вече са посещавали ловешката зоологическа градина, да помогнат с труд за почистването й и подобряване на условията в нея. 

От община Ловеч,  чиято собственост е, ще разработят проект за цялостното обновяване на зоопарка. В момента той е с изтекъл лиценз и чака да получи нов. Това най-вероятно ще стане след извършване на планираните ремонтни дейности. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44