Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магистрала Русе - Велико Търново ще има най-рано след пет години

Лиляна Павлова
Снимка: БГНЕС

Магистрала, която да свързва Русе с Велико Търново ще има, но тя реално ще е факт през 2020-а година. Това обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя уточни, че отсечката от 110 километра ще струва над 800 милиона лева.

Този път е подаден по принцип и за финансиране по плана "Юнкер", така че имаме и план "А", и план "Б" за него, както се казва, и се надявам реално да можем да положим усилия, но ние трябва да направим проектиране, защото този път, говоря и назад за последните 10-15 години, всички са говорили за него, обещавали са го, но проект няма. Така че важно е да го проектираме, за да можем да си пуснем фиша и да кандидатстваме за финансиране.

Министър Павлова потвърди и още един важен за региона проект - изграждане на пътя Русе - Дулово. Той ще бъде финансиран по програма "Региони в растеж", като ще включва маршрута Русе - Червена вода - Тетово - Кубрат - Дулово.

Тези 53 км са приоритетен обект и неговото изграждане ще започне през следващата година, допълни министър Павлова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44