Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрич става център на националните прояви за 100-годишнината от Първата световна война

През 2016 година Добрич ще бъде център на националните прояви, с които се отбелязва 100-годишнината от Първата световна война. За участие в тържествата ще бъдат поканени президентите на България и Румъния.

Заместник-областният управител Ивайло Манушев е получил подкрепа от националния комитет за отбелязване на годишнината Добрич да стане център на честванията. Областната управа очаква и финансова подкрепа от 200 хиляди лева.

Те ще бъдат използвани за ремонти на паметниците, става въпрос за изграждане на нови паметници. Става въпрос и за неща, които са свързани с изследователска и научна дейност, за да може честването следващата година да бъде национално, да бъде с един акцент върху героизма на тези млади мъже, които са загинали за свободата на България
, обясни Ивайл Манушев.

Организаторите на честванията предвиждат изготвяне на списък с бойните действия в областта, който ще бъде представен на общините, защото по всеобщо признание много често, дори хората от съответното населено място, не знаят нищо за славните битки.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44