Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветеран от Втората световна война чества 100 години

Диню Петков
Снимка: www.sliven.bg
На специална церемония в Община Сливен Съюзът на ветераните от войните ще почете Диню Петков по повод 100-годишния му юбилей.

Честването на рождения ден на ветерана от Втората световна война е част от инициативите на Община Сливен, посветени на 70-годишнината от края на войната.

Диню Петков е роден на 14-и февруари 1915-а година в ямболското село Генерал Инзово. Във Втората световна война се включва като подофицер в състава на 22-ри доброволчески ямболски полк. Участва и в двете фази на войната, раняван е два пъти. Награждаван е с ордени и медали за храброст.

Започнахме на 22-ри септември 1944-та година, потеглихме за Сърбия, спомня си Диню Петков.

Сто грама мастина на ден, билков чай и никакви лекарства - това е неговата рецепта за дълголетие. По думите на столетника дълголетието му се дължи на любовта, която го е съпътствала през целия му живот. Сега той се радва на две дъщери и син, 8 внуци и 4 правнуци






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44