Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руската опозиция подготвя голям протестен марш в Москва

Снимка: Васко Михайлов

Руската опозиция възнамерява да проведе голям протестен марш в Москва на 1-ви март.

Плановете на опозицията са да събере до 100 хиляди души в центъра на Москва, които да преминат по главната улица "Тверская" от Беларуската гара до Манежния площад край стените на Кремъл. Съответното искане за провеждането на марша днес беше подадено в Московското кметство от името на движението „Солидарност”. Отговор се очаква в рамките на три дни.

Предвижда се масовата акция да завърши без митинг и речи, като основните искания бъдат изписани върху лозунги и транспаранти. А те са срещу руската намеса в Украйна и неспособността на властите да се борят с кризата. Опозиционният лидер Алексей Навални беше разпитван осем часа в полицията, след като снощи беше арестуван в метрото, където раздаваше листовки, агитиращи московчани масово да участват в протестния марш „Пролет” на 1-ви март.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44