Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тристранният съвет ще обсъди модернизирано изплащане на обезщетенията

Предлага се нова наредба, по която заявлението за обезщетение при безработица ще се подава не по постоянен или настоящ адрес, а в избрано от безработния териториално поделение на НОИ. Банковата сметка, по която се превежда обезщетението, ще се вписва в самото заявление. Предлаганите промени ще бъдат обсъдени от Националния тристранен съвет. 
От 1-ви юли тази година ще спре издаването на осигурителни книжки - за изчисляване на обезщетенията ще бъдат ползвани регистрите на НАП и НОИ. При подаване на документи за пенсиониране няма да се изисква документ за прекратяване на осигуряването. Ще се въведе електронен картон за изплащане на пенсиите, което ще позволи парите да се получават във всяка пощенска станция. 
Консултации по пенсионно-осигурителни въпроси вече могат да се правят на нов телефон на НОИ - номерът му е 0700 14 802. Всеки работен ден от 8.30 ч до 17.30 ч. може да се получи консултация за парични обезщетения, пенсии, административни услуги и срокове за подаване на документи. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44