Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третото дело на българските моряци в Либия вероятно ще бъде отложено

Снимка: БГНЕС

Делото на двамата български моряци, задържани в Либия с обвинения за контрабанда, е минало в Наказателен съд в Триполи, съобщи говорителят на външното ни министерство Бетина Жотева

Първото дало срещу тях мина на 4-ти февруари, след това то беше пренесено в Наказателен съд в Либия и второто дело беше на 11-и февруари, третото е насрочено за утре - 18-и, но по наша последна информация вероятно то ще бъде отложено по молба на адвокатите, които настояват да се запознаят по-добре с всичките им предоставени материали. Иначе и двамата са в добро здравословно състояние. Знаете, ние нямаме посолство в Либия. Хората, които бяха там, са в Тунис. Доколкото ни е възможно, от там помагаме с каквото можем. 

На 3-ти януари малтийският танкер "Сънойл 1" беше задържан в Триполи от местните сили, контролиращи либийската столица. Оттогава двамата ни сънародници, част от екипажа, се намират в затвора и са обвинени в контрабанда на петролни продукти. От почти 2 месеца България настоява за тяхното незабавно освобождаване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44